Yhteystiedot Jäsensivut

Ajankohtaista

Teräsrakenneyhdistys julkaisee kiinnostavia alan uutisia sekä ajankohtaista tietoa omien jäsenyritystensä innovaatioista teräsrakenneteollisuuden alalla. Tapahtumakalenterimme kokoaa alan keskeiset tapahtumat sekä koulutukset.

FSP näyttää mallia strategian jalkauttamisessa

FSP näyttää mallia strategian jalkauttamisessa

Janne Tähtikunnas (janne.tahtikunnas a tryry.fi), 26.4.2016

”Nyt insinöörikin uskoo, että yksinkertainen toimii”,  toteaa FSP:n toimitusjohtaja Pentti Virtanen katsellessaan tuloksia strategiatutkimuksesta. Myös tulokset puhuvat puolestaan. 

FSP osallistui Maarika Mauryn väitöskirjaan liittyvään tutkimukseen, jossa mitattiin sitä, miten hyvin strategia ja arvot tunnettiin organisaation sisällä. Tutkimus osoitti, että niin strategiat kuin arvotkin ovat jääneet tuntemattomaksi sanahelinäksi. 

Pitkästä, monisivuisesta ja perusteellisesti tehdystä strategiasta otettiin mukaan vain olennaisimmat muutosta vaativat kohteet. Yksinkertaisen strategian läpivientiä valmennettiin ja esimiesten tehtäväksi jäi viestintä kentälle sekä käytännön toimenpiteiden varmistus. Nyt strategiaa todella johdettiin ja viesti saatiin kulkemaan työntekijöille asti. 

Vuoden kuluttua tilanne oli täysin päinvastainen. Alkulähtökohta oli se, että 153 tutkitun yrityksen joukossa FSP oli pahnanpohjimmaisia, eikä edes johto tuntenut strategisia painopisteitä. Seuraava tutkimusotos näytti, että organisaatio oli nousut neljän parhaimman yrityksen joukkoon. Niin johto kuin esimiehetkin tunsivat strategian läpikotaisin ja myös henkilökunta saatiin tietoiseksi strategisista painopisteistä ja siitä, mitä heiltä asiassa odotettiin. Tunnettuus nousi noin 90%:iin.  

Lisätietoja tutkimuksesta. 

FSP Finnish Steel Painting Oy (FSP) tarjoaa teollisuuden pintakäsittely- ja engineering- sekä erilaisia lisäarvopalveluita, kuten osakokoonpano-, pakkaus- ja logistiikkapalveluja. Toimintatapana on FSP:llä fiksusti, sovitusti ja palvelualttiisti. www.fspcorp.comTakaisin