Yhteystiedot Jäsensivut

Teräsrakenneteollisuus

Teräsrakenneteollisuus on 950 Milj. Euron liikevaihdon liiketoimintaa, jolla on merkittävä asema rakentamisessa ja työllistäjänä. Se on kotimaista high-techia parhaimmillaan aina suunnittelusta valmiisiin tuotteisiin.

Teräs on merkittävä rakennemateriaali. Lähes 40% teräksen vuosittaisesta kulutuksesta Euroopassa menee rakennussektorille [https://aceroplatea.es/docs/European-Steel-in-Figures-2021.pdf]. Maailmanlaajuisesti rakentaminen ja infrastruktuuri käyttävät yli 50% kaikesta tuotetusta teräksestä [https://worldsteel.org/steel-by-topic/steel-markets/].

Teräksen erinomaiset ominaisuudet, erityisesti suuri lujuus, mahdollistavat hoikat rakenteet ja pitkät jännevälit, mikä tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia arkkitehtuurille. Terästä käytetään kantavana rakennemateriaalina suuria kantavuuksia ja laajoja avoimia tiloja edellyttävissä rakennuksissa sekä erilaisissa vaativissa taitorakenteissa kuten silloissa. Terästä hyödynnetään paljon myös julkisivuissa, esimerkiksi metallirakenteisissa kevytjulkisivuissa, joihin on markkinoilla monenlaisia tuotteita.

Teräsrakenneyhdistys myöntää vuosittain Vuoden Teräsrakenne -palkinnon, joka kuuluu merkittäviin suomalaisiin arkkitehtuuripalkintoihin. Palkinnon saa arkkitehtonisesti korkeatasoinen sekä terästä ja muita metalleja rakentamisvaiheessa oivaltavasti hyödyntänyt rakennushanke. Lue lisää: Vuoden Teräsrakenne -palkinto

    

Teräsrakenneyhdistys on ollut mukana laatimassa mm. seuraavia kirjoja (julkaisija Rakennustieto Oy):    

Teräsarkkitehtuuri kirjoja skannatut


Sarjassa on julkaistu myös "Teräs julkisessa rakentamisessa" ja "Teräs asuntorakentamisessa". Kirjoja voi tiedustella Rakennustieto Oy:sta.