Yhteystiedot Jäsensivut

Ajankohtaista

Teräsrakenneyhdistys julkaisee kiinnostavia alan uutisia sekä ajankohtaista tietoa omien jäsenyritystensä innovaatioista teräsrakenneteollisuuden alalla. Tapahtumakalenterimme kokoaa alan keskeiset tapahtumat sekä koulutukset.

RTT:n tiedote: Liikkumisrajoitusten vaikutukset työmatkaliikenteeseen

RTT:n tiedote: Liikkumisrajoitusten vaikutukset työmatkaliikenteeseen

Janne Tähtikunnas (janne.tahtikunnas a tryry.fi), 26.3.2020

Suomen hallitus on eilisiltana päättänyt rajoittaa liikkumista Uudenmaan maakuntarajojen yli. Rajoitukset astuvat voimaan sen jälkeen, kun eduskunta on hyväksynyt valmiuslain käyttöönottoasetuksen. Hallituksen antamien tietojen mukaan rajoitukset tulisivat voimaan perjantaina 27.3.2020 ja jatkuisivat aina 19.4.2020 saakka.

Rajoitukset eivät koske välttämättömiä työn ja elinkeinon harjoittamiseksi tehtäviä matkoja. Rakennustuoteteollisuudessa työmatkaliikenne on siten edelleen sallittua niissä tehtävissä, joissa etätyön tekeminen ei ole mahdollista. Myös tavaraliikenteen on määrä jatkua normaalisti.

Poliisi valvoo liikkumisrajoitusten noudattamista. Tehtailla ja rakennustyömailla työskentelevän työntekijän on tarvittaessa annettava selvitys liikkumisensa syystä ja tarkoituksesta. Sisäministerin eilisen kannanoton mukaan tämä voitaisiin tehdä suullisesti. Rakennustuoteteollisuus RTT ry kuitenkin suosittelee, että kulkemisen tarkoitus varaudutaan osoittamaan kirjallisesti, esimerkiksi esittämällä viranomaiselle voimassa oleva työsopimus tai vapaamuotoinen selvitys työskentelystä tehtaalla tai rakennustyömaalla. Viranomaiset tiedottavat asiasta tarkemmin vielä tämän aamupäivän aikana. Takaisin