Yhteystiedot Jäsensivut

Ajankohtaista

Teräsrakenneyhdistys julkaisee kiinnostavia alan uutisia sekä ajankohtaista tietoa omien jäsenyritystensä innovaatioista teräsrakenneteollisuuden alalla. Tapahtumakalenterimme kokoaa alan keskeiset tapahtumat sekä koulutukset.

Ruukin Teräsrakenteet Suomen kuudenneksi pisimpään siltaan

Ruukin Teräsrakenteet Suomen kuudenneksi pisimpään siltaan

Janne Tähtikunnas (janne.tahtikunnas a tryry.fi), 21.9.2017

Ruukki Construction toimittaa Kuopion ja Siilinjärven rajalle rakennettavaan Jännevirran siltaan kantavat teräsrakenteet. Myös rakenteiden asennus kuuluu Ruukin toimitukseen. Jännevirran silta on 560 metriä pitkä ja 15 metriä leveä ja se on Suomen kuudenneksi pisin silta.

”Sillan koosta johtuen teräsrakenteet ovat suuria ja vaativat sekä valmistukselta että asentamiselta raskaansarjan osaamista. Ruukilla on kokemusta tällaisista hankkeista. Olemme valmistaneet ja asentaneet teräsrakenteet muun muassa Heinolan Tähtiniemen, Raippaluodon ja Isohaaran siltoihin Suomessa. Myös Ruotsissa näkyy Ruukin siltaosaaminen ja kädenjälki, sillä esimerkiksi sellaiset suuret liittopalkkisillat kuten Motala ja Hudälven ovat Ruukin toimituksia, toteaa Ruukin liiketoimintajohtaja Heikki Wilén.

VT9 siltakuva

Sillan kantavat teräsrakenteet, joita Ruukki toimittaa yhteensä 2430 tonnia, valmistetaan Ylivieskan tehtaalla, joka on erikoistunut rakennuksissa ja silloissa käytettävien suurien teräsrakenteiden valmistukseen ja asennukseen. Jännevirran silta valmistuu vuoden 2018 loppuun mennessä.

Lisätietoja: Heikki Wilén. liiketoimintajohtaja, Ruukki Construction, puh. +358 500 260 570, heikki.wilen a ruukki.com

Kuva: Liikennevirasto.

Sillan tilaaja Liikennevirasto pitää yllä facebook-sivua sillan rakentamisen eri vaiheista. Kannattaa tutustua: 

https://www.facebook.com/vt9jannevirta/ Takaisin