Yhteystiedot Jäsensivut

Ajankohtaista

Teräsrakenneyhdistys julkaisee kiinnostavia alan uutisia sekä ajankohtaista tietoa omien jäsenyritystensä innovaatioista teräsrakenneteollisuuden alalla. Tapahtumakalenterimme kokoaa alan keskeiset tapahtumat sekä koulutukset.

Positiivisia uutisia standardisointimaailmasta

Positiivisia uutisia standardisointimaailmasta

Janne Tähtikunnas (janne.tahtikunnas a tryry.fi), 8.5.2017

Viime vuonna CEN pyysi jäsenmailta kommentteja prEN 1993-1-1 ensimmäiseen standardiehdotukseen ns. first draftiin.

TRY laati pääasiallisesti kommenttivastaukset, jotka sitten kierrätettiin K103-komitean edustajille edelleen kommentoitavaksi.  K103 edustaa Suomen virallista näkökantaa, jossa on mukana edustajia mm. teollisuudesta, yliopistoista, ympäristöministeriö, ilmoitettuja laitoksia. K103 puheenjohtaja ja sihteeri ovat yleensä olleet TRY:n edustajia. 

Suomesta lähetettiin prEN 1993-1-1 first draftiin editoriaalisia ja teknisiä kommentteja 21 kpl, joista 18 hyväksyttiin eli hyväksymisprosentti oli varsin hyvä 86 %.  

TRY:n toiminnalla ja aktiivisten jäsenien osallistumisella standardisointiin on todellakin vaikutusta standardien sisältöön.

Tällä hetkellä on menossa prEN 1993-1-1 ns. second draftin kommentointi vaihe. Lähettämällä kommentteja TRY:lle ja mielellään englanniksi voitte vaikuttaa standardien tulevaan sisältöön.Takaisin