Lyyra

Lyyra-kokonaisuus rakentuu Hakaniemeen sopusoinnussa ympäristön kanssa

Aivan Helsingin kuhinan ytimessä, Hakaniemen metroaseman pohjoisen sisäänkäynnin vieressä rakentuu kahden rakennuksen kokonaisuus, Lyyra.

Lyyra

Lyyran rakenteiden ytimessä on Peikon toimittama vähähiilinen deltapalkkirunko jonka suunnittelu on tehty yhteistyönä Rambollin kanssa Tekla-mallia hyödyntäen

Selaa artikkelia tästä tai lataa se pdf-versiona alta

3.1 MB, päivitetty 23.3.2022

Kruunusillat

Raitiotie kulkee kohta vetten päällä

Kruunusillat on Helsingin kaupungin massiivinen hanke, jossa raitiotielle rakennetaan reitti meren yli Hakaniemestä Laajasaloon. Reitille syntyy muun muassa Suomen pisin silta. Tällä hetkellä käynnissä on paalutustyö.

kruunu 2022 01 24 14961

Paalut haastaviin oloihin toimittaa SSAB. Suunnittelussa mukana ovat olleet WSP ja Sitowise.

Nordec toimittaa teräsrakenteet Suomen kaikkien aikojen pisimpään Kruunuvuorensiltaan

Selaa artikkelia tästä tai lataa se pdf-versiona alta.

Kruunusillat
3.6 MB, päivitetty 23.3.2022

Fossiilivapaata terästä SSAB:lta

Raahen teräs harppaa kohti fossiilivapautta

Raahe

Raahen terästehtaalla on alkamassa siirtymä fossiilivapaaseen koksin vedyllä ja fossiilivapaalla sähköllä korvaavaan terästuotantoon. SSAB:n tavoitteena on tehdä Raahessa tähän liittyvät investoinnit tehdyksi vuoteen 2030 mennessä.

Selaa artikkelia tästä tai lataa se pdf-versiona alta

Fossiilivapaa teräs
1 MB, päivitetty 23.3.2022