Standardit, määräykset ja ohjeet

SFS-EN 1090-1 ja -2 pintakäsittelyn kannalta ja CE merkintä

standardit SFS-EN 1090-1 ja SFS-EN 1090-2 pintakäsittelyn kannalta ja CE -merkintä
97 KB, päivitetty 17.4.2015

Rakenneterästen korroosio ja korroosionesto, Insinöörityön tiivistelmä/ Vilja Rautio:

Insinöörityön tiivistelmä, Vilja Rautio
15 KB, päivitetty 17.4.2015

Työ luettavissa kokonaisuudessaan tämän linkin alta.

Uusia suomenkielisiä standardikäännöksiä

Termisesti ruiskutettujen pinnoitteiden ostamiseen liittyviä asioita, joista ostajan ja pinnoittajan kesken on sovittava laadukkaan pinnoitteen aikaansaamiseksi käsitellään standardissa SFS-EN ISO 12670. Standardi esittää tekniset toimitusehdot sekä uusien kappaleiden pinnoittamiselle että vanhojen korjaukselle.

Toinen uusi julkaisu koskee suosituksia termiseen ruiskutukseen, SFS-EN ISO 12679. Tämä standardi sisältää yleiset ohjeet metallisten, metallikeraamisten, oksidikeraamisten ja muovisten pinnoitteiden ammattimaiseen valmistamiseen käyttäen termistä ruiskutusta metallisilla ja ei-metallisilla perusmateriaaleilla. Standardi tarjoaa suosituksia asianmukaisista ja käytännöllisistä ruiskutusjärjestelyistä, virheettömästä valmistuksesta, seurannasta, laadunvarmistuksesta sekä kappaleen ja sen mukana seuraavan näytteen rikkomattomasta ja rikkovasta aineenkoetuksesta. Standardissa esitellään mahdollisesti esiintyvien haitallisten vaikutusten yksityiskohtia ja annetaan neuvoja näiden vaikutusten välttämisestä.

Näillä uusilla suomenkielisinä käännöksinä julkaistuilla EN ISO-standardeilla on korvattu vanhat, lähes saman sisältöiset eurooppalaiset standardit SFS-EN 15311:2007 ja SFS-EN 14616:2005.

Mika Vartiainen / METSTA